Thursday, September 27, 2007

wheelie

Na a hires. Bár már eldöntöttem, hogy nem akarok ilyent, miután a saját bénaságom miatt csináltam egyet, úgy döntöttem, hogy jobb lesz kitanulni a motort ügyességileg, inkább mint sebességileg vagy balesetileg :) Jobb felkészülni.
Javaslom ezt a kis zenét a nézegetéshez: (direkt link) Fort Minor - Remember the name (ingyenesen letölthető) ...10% luck 20% skill 50% concentrated power of will 5% pleasure 15% pain and 100% to remember the name...

Most szólok, hogy a legtöbb clip alatt elbaszott zenék vannak...

Mindenesetre a wheelie-ről a legjobb, ha EZ jut eszünkbe először:



Most, hogy tudjuk, hol ér véget az elbaszottabb wheelie (utána már kis sebességnél a korház folyosóján gyakorolhatunk naphjosszat), nézzük, hogy mi lehet még belőle.
Először is leszögezném, hogy szó sincs adrenalinfröccsöntésről, mert ahhoz ez van kitalálva (a zene nagyon ott van hozzá ):


Szóval ezt szeretném megtanulni:


És itt egy jó wheelie oktato video:


Szólnék, hogy átgondoltam a bukósiskaról alkotott elképzelésemet. Szerintem ne legyen kötelező, viszont aki bukó nélkül van egy balesetben, az full árat fizet a kórházban :)
Megmondom miért. Az a barom, aki összetöri magát mocival bukó nélkül, az egy mini darwint megérdemel. Részemről bukó+full ruha. Az esés megtanított a jómodorra :)
Na meg figyelembe kell venni, hogy simán benne van a kalapban ez is:



És itt van egy olyan, ahol VÉGRE motorrol vették fel a wheelie-t, és legalább látszik, hogy hova helyezi a srác a súlypontját.


Van egy olyan, ami megmutatja, hogy milyen kis sebességnél fel lehet venni az orrát:


És lehet midezt nagy sebességnél, bár ennek semmi oktató jellege nincs, tekintve, hogy hayabusa turbo-m nem lesz soha az életben :) és ezúttal azt kell mondanom, ez nem is baj....


És itt látszik, amikor elbassza a csávó. Érdemes 2x megnézni, hogy látszódjon, hogy a viselkedéséből fakad a probléma, nem a képességeiből.


A stand up wheelie egy kicsit más, itt jól látszik:


Ez nem kifejezetten wheelie, de nagyon állat, abbol a szempontból, hogy pontosan látszik, mit lehet szenvedni egy esésnél (a wheelie tanulás része)


És elérkeztünk ahhoz a részhez, ahol az elégtelen eredmények vannak:





Na, és kicsit más vizeken, itt van egy okos dolog, amit holnaptól alklamazok:

Bár nem tudom, mennyire kíméli a stander-t. Na itt a véglink:
http://developer.expert.googlepages.com/accidents
egy jó kis gyűjtemény a motorozáshoz.

No comments:

Post a Comment