Monday, September 17, 2007

network

Amikor legutob taxiztam haza Ferihegyről, a taxis mondta, hogy otthon gáz van a computerrel (persze windows), mert kurva lassu, meg minden. Mondom virust kell irtani, mondja, hogy nem megy. Na mondom, akkor bootolni kell a virusirto cd-t, mert vannak virusok, amik letiltanak nehány virusirtót. Mondja, hogy öööö izé... ő csak browsolni szokott, az még elviselhető, tovább meg nem érdekli, majd megjavitja a fiának a haverja. Majd. Valamikor.

Az a baj a dDOS támadásokkal, hogy ilyen hozzá nem értő faszok csinálják. Nem az orosz haxor, nem a brazil maffia, hanem ezek. Az ő ostobaságuk és tudatlanságuk okoz károkat.

Az lehet, hogy a CS viszi a network forgalom 3%-át :) a torrentek meg 90-et. De ha van egy nagyobb támadás egy DNS szerver ellen (két oka lehet: hogy a hacker DNS szerverére irányitsa a kéréseket, hogy valakit megtévesszen; vagy hogy erődemonstrációként szolgáljon, ha valaki éppen bérbe akarja adni a botnetet) akkor azt hiszem egyértelmű, ki viszi el a pálmát :)

Nem értem, miért nem lehet bevezetni egy egyszerű szabályt. Akinek a gépe dDos támadásban vett részt, az az elkövetkező 365 napban 50 vagy 30%-os sebességgel forgalmazhat. Mindjárt érdekelné az embereket, hogy mi a fasz van. Amig nem kell fizetni a butaságért, addig nagyon divatos lesz. Mindig is az volt :D
Vagy inkabb :'(

No comments:

Post a Comment