Monday, October 12, 2009

netfüggés

Hát, van ugye a netfüggő, aki az internetet járja, ami érthető úgy, hogy állandó információéhségben szenved; és van a játékfüggő.
Azt olvastam valahol, hogy a játékfüggés a gyerekkori depresszióval meg ilyenekkel függ össze, meg hogy átlagosnál nagyobb inteligencia, de szociális érzék csökkentve.
Mondjuk én értem, hogy a médiában ez folyik, hiszen tv-t nézni jóóóó, nem tévézni roooosz. Amúgy talán azért van ez az intellektuális+szociális- dolog, mert ha valaki kiskorában inteligens, nekiáll sokat olvasni, és az pont ezeket a tulajdonságokat fogja erősíteni. Ha olvasol, nem leszel szociálisabb, viszont eddzed az agyad.
A rengeteg olvasás ellenére a helyesírásom simán hagy támadási felületet azoknak, akiknek ez a mániája (grammer police függés :), viszont ha belegondolok, a nagysebességű olvasás ezzel jár. Az agy javít bármit, amit olvasok, és mivel dominánsá válik az értelmező része az agynak, az azt jelenti, hogy a nyelvtani részletek fölött egyszerűen átsiklik az agyam. Nem tudom, hogy megérné-e ebbe az irányba fejleszteni.

A képhez meg annyit, hogy a tábor úgy volt illegális, hogy nem volt rendesen lepapírozva, azaz adminisztrációs problémákat találtak, amit ugye kínában nem nehéz...
Az meg, hogy olyan embert alkalmaztak ott, aki a katonaságnál is állat volt, és csak azért ment oda is, hogy szabadon ütlegelhessen felelősségre vonás nélkül embereket... no comment. Ez a fajta jelentkezik haláltáborokba őrnek.

Az agressziófüggést mifaszért nem gyógyítják? Az oké, hogy felcímkézik b középnek, de azt miért nem próbálja senki gyógyítani? he? Pedig egyszerű, meg kell tanítani őket olvasni.

No comments:

Post a Comment