Sunday, June 28, 2009

Törcsi

Na elmentek ti a faszba. Törcsi az Törcsi és nem Törülke.

"Dan: Két név volt, vagy Törülke, vagy Törcsi, végül valamiért az előbbi nyert. A szinkronban persze a másikat választották. Milyen ultra béna már a szinkronhang?!"

Na itt pattant el az agyam. Csináltak interjut két luzerrel, akik fordítottak szövegeket southparkhoz, és azt hiszik ők huggyozták a Golf áramlatot.

Törülke..

/FACEPALM CAPS LOCKAL BAZMEG.

Ritkán hagyom abba az olvasást, de ezt nem olvasom tovább. Dilettánsok.

Amúgy TÖRCSIről (istenem de szánalmas ez a Dániel gyerek) itt van egy jó cucc. Törcsiről tudni való, hogy mindíg didaktikus, oktató szövegeket nyomat, hogy pl. miért kell gyorsan megtörölközni (vagy törülközni? :) miután kijössz a vízből. Így nem fázik meg a fejed. ... Akartok szívni? :)

Szóval nem kicsit drog addict törölköző :) Teljesen szét van szállva. Mondjuk mást nem nyom, csak mindíg szív. Állandóan. Más nincs az agyában. Erről jut eszembe, hogy Amszterdamban láttam egy fószert. Ült a folyóparton, és beszélt a mellette ülő levegővel. Agya már szétesett. Délután volt. Óvatosan lefotóztam, de nem tudom hol a fotó. Szánni sem tudom az ilyent. A tébéjét meg végképp nem fizetném. De Törcsi vicces ^^

Erről meg az ugrott be, hogy az ül az egy L. Pedig két seggel ülünk. Áll, ül. Szóvel elmegy mindenki, aki nem a leíró nyelvtanban hisz, a bús picsába :) Például itt van ez a másik dilettáns elemzés. http://hu.wikipedia.org/wiki/Stilisztika... Idézném, szabad?

Stílushibák [szerkesztés]

  1. Igénytelenség: felületes mondatszerkesztés, pongyolaság
  2. Stílustörés: különféle stílusárnyalatok, hangnemek keveredése (Pl. A márciusi ifjak végigslattyogtak a városon.)
  3. Stílustévesztés: beszédhelyzethez, műfajhoz nem illő hangnem (Pl. Évnyitón: „Srácok, ezt az évet klasszul végig kell tolnotok.”)
  4. Kifejezésbeli, szóhasználati hibák: túl sok idegen szó használata, közhelyek, képzavar, szleng
(C) Wikipédia szeméttár

//facefacepalmpalm
Több 10teletet az élő nyelvnek! Pláne, ha valaki a szleng szót használja egy ilyen mondatban. Arról nem is beszélve, hogy a nyelv ugye eszköz. Nem az a nyelv mestere, aki arisztotelészi magasságokban érzi magát, hanem aki meg tudja szólítani azt, akit megcéloz. Régi mondás, diplomata az, aki úgy tud elküldeni a francba, hogy alig várod, hogy mehess. A nyelv mint olyan, sokkal több annál, mint azt az ilyen stíl majmok képzelik. A nyelv maga a költészet, és ahogy eleink mondták a stílus maga az ember.
Napjaink médiáiban vannak, akik pont azzal tudnak berobbanni, hogy jól tudják csavarni a szót. Lassan, lassan a stand up comedy (Kérlek Istenem óvd meg e nevét, hogy egy barom se magyarítsa, mint a kompjútert vagy a tasztatúrát) is teret nyer, bár soha nem lehet egy kis országban kitermelni azt, amit egy nagyban.
Sarah Silverman, Dennis Leary, Woody Allan
Vagy a zenés vonal. Weird Al Yankovich.
uuu, akkor linkeljem?

No comments:

Post a Comment