Monday, February 8, 2010

Megint egy hétfő. Hóban. Útálom. Biztos a vizes zokni miatt van. Bár a hideg akkor is hideg.
Megnéztük a Sherlock Holmes-ot. Végül is tetszett, bár nem értem, mit verekszik valaki, aki amúgy elmebeteg kissé, és nagyon masszívan ópium függő. Viszont maga a film egy tehetséges rendező munkája, és Robert Downey jr meg zseniális. Eddig nem néztem rá úgy, mint nagy színészre, olyan "szo-szo, de ha sztárolnák, nem érteném" típus volt; most megértem, hogy a hajlékonyabb jellemek miért értékelnék nagyra.
Főleg a végén tetszett az a lépés, hogy Holmes elmondja a nagy monológot, de kihagy egy nagoyn fontos részletet (ami nyilván az ovisoknak is feltűnik), megvan a zárókép, zene fel, majd elhallgat, és aztán megy tovább még kicsit a film, hogy meglegyen a huszárvágás. Ezt én dramaturgiának hívom, és nagyon sok filmből hiányolom.

Nade nem azért vagyok itt, hogy filmkritikát írjak :P csak éppen a build megint lopja az időmet meg a cég pénzét.

Viszont az avatar, ami ugye az imax meg az új technika, meg a látvány, meg minden nem nézhető. Mert csak majd márciusban mehetek be a moziba, mert minden jegy elkelt. Nyilván sikerfilm, bár a bevételekben az is benne van, hogy a jegy ára a duplája, így fele annyi néző is elég. Meg hát amig sikerül az imaxot puffogtatni, meg a 3d-t addig nem annyira vonzó torrent oldalon a film, mint amúgy. Végül is a mozi rá lett kényszerítve a fejlődésre, szóval a torrent megtette a történelmi feladatát (, a torrent maradhat). A házimozi rendszerek meg már túl voltak érlelve és túl voltak reklámozva, ideje van az új technikának megérkeznie a háztartásokba. Ettől a meccsek végén még ugyanúgy véresre verik egymást a parasztok, de otthon azért a középosztálynak jut egy kis 3d.

BUILD SUCCESSFUL
Total time: 4 minutes 56 seconds

Új perszonál beszt.

No comments:

Post a Comment