Thursday, February 18, 2010

capital punishment

Szóval az van, hogy állítólag a halálbüntetés eltörlése jó dolog.
Nem az.

Az államot vezető/manipuláló rétegnek mindíg megvan a joga, hogy statáriális intézkedést vezessen be. Háborúban amúgy is megy a gyilkosság, azt is meg lehet hírdetni ad-hoc alapon, csak paprikázni kell a nép egy részét, a többi meg túl birka megmondani, hogy menjetek a picsába, itt nem lesz háború.

A halálbüntetés eltörlésével egy dolog változott.

Megússzák.

Mert ugye a halálbüntetésnek nincs visszatartó ereje. Persze ez nem olyan ügy, mint a vagyonadó. Az alkotmánybíróknak van nagy autója, háza, vagyona, naná, hogy megbukott a vagyonadó. Az alkotmánybírák gyermekeit emberemlékezet óta nem erőszakolta és nem ölte meg senki, ezért személyesen nem érintettek az ügyben... öö... tudnak objektiven mérlegelni ... öööö... Persze, népszavazás mi :) Érdekes módon, mikor erről ment a népszavazás, senki nem plakátolta ki, hogy vannak, akik kislányokat erőszakolnak meg és ölnek meg. Birkák meg megszavazták, hogy ezt a fajtát nem kell kiszűrni, megjavul az a börtönben....

Szóval adott pár baromarcú, akik bebasznak, átmennek hogy megbasszák a csajt, az nem akarja, összeverik, megerőszakolják (nem megy), (aztán sikerül), aztán megölik, elkaparják, mindeközben hazudnak a telefonban a lány anyjának.

És van, aki annyira fél, hogy politikailag üldözni fogják, bebörtönzik, és a gonosz kormány kivégzi, hogy mind a mai napig hisz abban, hogy az államnak nincs joga halálra ítélni embereket.

Más dolog, hogy amikor csak jól esik, politikailag üldözni fognak, bebörtönöznek, a gonosz kormány ki fog végezni, és az ítét végrehajtásánál nagy eséllyel ott lesz ez a két köcsög, mert végül is rutinjuk már van, öltek már embert, miért ne lennének jók verőlegénynek és hóhérnak?

Gratulálunk.

(fact: a gyilkosok mindíg azt vallják, hogy így is, úgy is megtették volna. És? A statisztika nem mutatja meg, hogy hányan nem tették meg, mert féltek a megtorlástól.)
(fact2: nehogy azt gondolja valaki, hogy ha ez történne az én kislányommal, nem büntetnék... simán ölnék... tekintve hogy nem fognak halálra ítélni érte...)

És nem én vagyok a kemény, hanem ő:

"Nem lehet felfogni, hogyan tehetett ilyet, hogyan jön ahhoz bárki is, hogy elvegye egy gyerek életét, csak azért mert az nem akar lefeküdni vele." "Ha kefélni akart, miért nem ment a kurvákhoz, tele velük az út széle" - mondja a temető gondnoka."

1 comment:

  1. Simán gödörbe lőni az ilyet. Feldolgozni humusznak, úgy hasznot is hajt és nem az én adómból van fűtött cellában 30 évig, havi 60K költséggel. Aki szerint meg az ilyenekkel humánusan kell bánni, azt erőszakolja meg az ilyen, és utána vágja el a torkát. A többi birka szeme láttára. Aztán máris lenne érdekazonosság.

    ReplyDelete