Wednesday, July 22, 2009

Tim Burton

http://filmvilag.blog.hu/2009/07/22/5_perc_reszlet_a_9_bol

Hát, kiváncsi lennék, mi alapján mondaná valaki, hogy nem szereti Tim Burton munkásságát. Mármint megalapozott véleményt. Valahogy mindent szeretek, amiben meglátom az egyéni gondolkodásmódot és a szakma szeretetét. Nem mondom, hogy sok mindent láttam tőle, de kis országunkba nem igen jut el, még a szemétből se sok.

Anno a "kommunizmus bukása" részben a farmerhiánnyal, részben azzal volt megtámogatva, hogy amcsi dolgok nem jutnak el hozzánk az embargo miatt. Nos, most se. Sőt, vannak ilyen neokonzervatívok, akik szerint onnan jó dolog nem jöhet :) Persze, mintha ott másfajta emberek élnének... :DDD

Nevertheless most se jön át a dolgok 99%-a, és a jó dolgok 99.9999%-a. Egyszerűen filmeket nem érsz el, nemhogy szinkronizálva, de hivatalosan sehogy. Amúgy az egyik legrosszabb dolog, ami történt a világgal az a szellemi termékek és különös tekintettel a művészet korlátozása.
Anno ha volt egy jó zenekar, akkor azért szerette mindenki, mert hiába másolták, ők voltak a legjobbak. Most már más a zenei/alkotó világ kissé, és hát végül is megértem, hogy az olcsó szemetet máshogy nem lehet felértékelve eladni. Persze azok után, hogy az itteniek nem jutottak hozzá az eredetihez, elkezdték ajnározni az olyan szemetet, mint a Hungária, Illés meg LGT. Sehol nincsenek az eredetihez, az egyéni arculatuk meg abból áll, hogy ilyen halmazt senki nem lopott össze :)

Lényeg a lényeg, 09.09.09 (most nem tudom hogy ez YY/MM/DD vagy MM/YY/DD), és máris felbukkan valami, ami nagyon ott lesz a szeren.

(Rated PG-13 for violence and scary images)

No comments:

Post a Comment