Monday, July 13, 2009

contourHD

Beszarás.

Az osztrák bolt nem válaszol, most írtam a németnek. Az angol boltnál képtelen vagyok eljutni a 'buy this fucking shit' opcióig... lehet, hogy a Svájci boltba kell bemennem, mert a német bót, az csak nagyker/raktár...??

Azt hinné az ember, hogy rám akarják sózni a cuccot, de gyakorlatilag szinte lehetetlen megvenni amit akarok... Amikor a technika felnőtt ahhoz, hogy az igényszint alját súrolja, kiderül, hogy a seggmeresztő sales-ek semmit nem csinálnak, hogy eladjanak bármit. Pedig ezt úgy mondom, hogy az amcsi promociós videó minden, csak nem bizalomgerjesztő (a két arc nagyon durván átbaszlak fejjel van megáldva, plusz kilihegik a nyerészkedést az orrukon is, az egyetlen ami miatt egyátalán foglalkozom vele, az az, hogy mit tud a kamera.. mondjuk por, vibráció, víz... na mindegy)

update: Aug 10:
Na, amazonon megrendeltem, de out of stock, és amcsiba szakadt barátom segít, mert ide nem szállítanak (mert nem gazdaságos, mert a postán ellopott cuccot a szállítónak kell fizetnie).
Amint megjön persze (remélem nem januárban), csinálok róla review-t, a teljesség igénye nélkül, mert a konkurencia (ami nincs) nem keresett meg próbakamerával ^_^
Majd meglátjuk, hogy bírja a rázkódást, és mennyire halszemoptikás.

update: Aug 25:
A lenti képet érdemes nagyban megnézni. Ez az első screenshot a quicktime lejátszóról. A kamera ferdén fekszik, így szépen látható, hogy a garázskapu rovátkái mennyire kockásan vannak bekódolva. Hogy ez a kodek/lejátszó/CCD hibája, azt nem tudom, de ez van.
A felvétel 127 mega, ami időben 4:43 (perc:másodperc).
Azt hiszem, hogy ez esetben a HD erősen megtévesztő :))))

Tévedés ne essék, a piacon nem találtam olyant 100-150K HUF alatt, ami picit is jobb képet tudna (webes infók alapján).
A második képen látszik, hogy az előtted álló autó rendszámtáblája tisztán leolvasható, bár az állam jelzését nem tudom kivenni...

Overall nincs vele probléma eddig, de amint ráteszem mohó mancsomat, kiderül, hogy motoron hogy bírja, mennyire porosodik a lencse... elvégre a lencse hamar tönkre megy, ha 100-al jön szembe egy csomó por. Nameg a vibráció.

Kis törelem, és lesz hazai felvétel is.

3 comments:

  1. Biztos tudnánk segíteni, csak nézz körül kicsit.

    www.vholdr.hu

    ReplyDelete
  2. szia, már idehaza is kapható és nem csak előrendelésre és bőven 100e alatt. Sajnos az üzlet és a webshop még folyamatban, de Budapesten és környékén bármikor be tudjuk mutatni a többi kamerával együtt. Ha érdekel, akkor info@blickvang.hu

    ReplyDelete
  3. Update: nemsokára felrakom a videót, amit Dan készített.
    A probléma a contourHD-vel az, hogy meglehetősen halszemoptikás (emiatt nagy a látószöge). Ha a téma nincs túl közel, annyira nem érzékelhető.
    A hang kódolás néha akad, pedig a felvétel egy autóban, zárt ablaknál történt.
    A másik roppant idegesítő dolog, hogy quick time formátumban rögzít, mov file-ba, így vagy a quicktime szart kell felrakni hozzá, vagy valami free codec-et.
    Amúgy a felvétel nem kockás, folyamatos, és a pirosnál az előtted álló autó rendszámát tisztán ki lehet venni.

    Akinek nincs amcsi ismerőse, azoknak tudom ajánlani az előző két kommentben szereplő linkekeket (vholdr.hu, blickvang.hu), teljesen korrektek, segítőkészek voltak. Aki arra számít, hogy megveszi a Louis-ban, felejtse el. Még a Müncheni 'supershop'-ban sincs, nem is forgalmazzák, csak az atc3k/5k-t, ami keményen szar, egyben minősíti a Louis hozzáállását és hozzáértését... (a magyar Louis-ban nem néztem, rájuk ez a komment nem vonatkozik, elvégre nem egy cég, hanem franchise).

    ReplyDelete