Thursday, July 8, 2010

a képek 1

Itt az idő feltolni a képeket. Igyekeztem ahogy tudtam, csak hát a munka meg a cocializmus építése...

Zamsról annyit kell tudni, hogy győnyörű vidék, viharos hegyi patakkal, óóóóriáasi hegyekkel, muskátlival az ablakban. Nászutasoknak javasolt, a népek nyugisak, bár nem túl barátságosak az idegenekkel (osztrák mértékkel mérve, nem magyarisztániaval).

Íme a motorosok legeslegfélelmetesebb ellensége, a szög. Sajnos hegyesszög. Piszkálni nem szabad, amíg nem vagy biztos benne, hogy be tudod foltozni. Valahol vagy Ausztriában vagy franciáknál szedhettem össze, a jobb oldali képen látszik, hogy be van foltozva. Überpara, szerintem gumicukorral javította meg a mester.

A szállónk Madridban nagyon ott volt a szeren, bár odatalálni nem volt egyszerű. Másodszorra sikerült csak lerázni az utitársakat (egy faja hirtelen jobbos aztán balos elágazásban), utána jött 2 óra madness. Soha többet nem veszek fel szállász a GPS-be geokoordináták alapján. Csakis utca, házszám a menő.
Madridban a bűnt üldözik segway-al is, de először ez a robogócsoda tűnt fel, nyilvánvaló előnyei ideálissá teszik a feladatra. Kb innen 100 méterre hallották meg a 'bastardos turistos' kifejezést Laciék, úgyhogy innentől volt hivatalos túra mottónk.
A spanyolok persze beteg nemzet, mert focista-arcképes képeslapot vásárolni egy nagyon életidegen dolog. Mindegy, mert most éppen verték a szegény németeket, úgyhogy némiképp indololt az elmebaj ezen szintje. Amikor az angolok kikaptak a németektől, a britt birodalom úgy omlott össze, hogy annak komoly anyagi következményei voltak. Nyilván minden angol a vb győzelemre fogadott, szóval buktak rendesen. Kiszámolták, hogy mivel angol gólonként 136 millio font sört isznak meg az angolok, ezért 4.2 billio font veszteséget szenvedett a gazdaság. Hülyeség, mert elköltik majd másra, értelmesebb dolgokra, de a hírértéke ennek az adatnak nagy, hangoztatták is sokat.


A madridi pályaudvar nagy döbbenete az a taxi tömeg amit ott láttunk. Nem semmi biznisz pörög akkor, mikor ott leszállnaka  majmócák a vonatról.

Azt is érdemes tudni erről a pályaudvarról, hogy van bent egy szép park, aminek a kútjában van 1 millio ékszerteknős, nagyon elvannak a levelek között.
És hát egyszer pár idióta bombát tett a vonatra, de az még a nyilt pályán felrobbant, és nem bent a pálaudvaron, aminek a teteje üveg (ha jól emlékszem).
Az előtérben a zöld a motoros parkoló, a piros a bicikli, de a motorosok nem itt parkolnak igazából, hanem fent a karzaton.
Madridban van egy nagy üvegház (éppen felújították, nem tudtunk bemenni), és pont esett, mikor odaértünk. Leültünk az előtérben, és látom ám, hogy okos apuka előveszi a gumimacit, és odaadja a kislánnak. A kiscsaj kimarkolt egy halom filctollat, és folytatta a gumimedvére rajzolást. Úgy elvolt, mint a befőtt.
Ilyen az okos szülő, nem rángatja meg fegyelmezi a gyereket, hanem ad neki elfoglaltságot, amit a gyerek szeret csinálni. A kisfiú azt hiszem kifestőt szinezett (ő nem látszik a képen), és a papa hátizsákjában volt még tartalék. Az utazás során találkoztunk a liberális nevelés másik gyöngyszemével is, bár az egy kicsit más aspektusból világította meg a gyereknevelést. Ha nem felejtem el, lesz itt majd egy youtube video az Alhambrából :))

Most ennyi, holnap folytatom!

No comments:

Post a Comment