Tuesday, July 13, 2010

még szerencse, hogy a bíró nem indulatból dönt

Hát, érdekes a bírói pálya, nem igaz?
Egy bíró nem ítélhet a sajtó alapján, mint ahogy a fórumtrollok fröcskölik a dolgot. A biztosnági őr apa szíjjal agyonverte 11 éves gyerekét.
Olvasom, az okos fórumhozzászóló karóba húzná az apát.

2010. július 13. | 11:28:10

Segitenék ennek az úrnak, csak egy kis türelmt. Már hegyezem a karót, aztán az udvaron
felállítom. Csak lesz,aki segít nekem is, hogy ráhúzzuk. Félóránként megkérdezném, hogy jól van-e.

Gratu paraszt. Nem tudsz semmit, elmúltál 12 éves, és már osztanád a halálbüntetést.

A bíró ilyenkor mérlegeli a körülményt is. Mégis mi történt? Mert úgy már nem egyszerű a dolog, hogy tudod, hogy ennek vannak előzményei is. Az emberek nem kötelesek megalapozott véleményt alkotni. A vélemény ugyanis olyan, mint a segg. Amúgy a bírónak is van. Mégis meg fogja nézni, hogy mi a fasz vezette rá ezt az embert, hogy saját gyerekét verje agyon. A karóbahúzás nem segít az ilyen esetekben, pár év múlva megint lesz ilyen. A karóbahúzós gondolom meg a gyereket kínozta volna halálra, ha tudja, hogy milyen kezelhetetlen volt, és hogy hasbarúgta a nevelőanyját. Ha teszem azt az anyja terhes volt, és ennek tudatába rúgta hasba, akkor mi van? A gyerek anyja korábban öngyilkos lett egy "neves szállodában". Hm... nem emlékszem a hírre. Mivel foglalkozott, miért lett öngyilkos? Az volt-e, vagy más történt? Hogy élte meg ezt a gyerek? Miért vadult el ennyire? Milyen élete lehetett az anyának és a gyereknek a faszi mellett? A faszi mivel foglalkozott?

Ja, hogy akkor hagyjuk az esetet, mert gondolkozni kell, és nem lehet fröcsögni mások halálra kiínzásáról? Ja, úgy már nem izgalmas a sztori...

Ott van a történet a sorok között... http://nol.hu/mozaik/a_teveben_kert_segitseget_a_gyereket_agyonvero_ferfi

csak hát nincs mindenkinek olvasójegye ebben az országban...

No comments:

Post a Comment