Monday, November 16, 2009

csak a gond meg a baj

pff, lehet, hogy tényleg sötét a lelkem, és csak a rosszat látom meg, de az van, hogy az ingatlakeresők elég gázosak, amelyiknek jó a keresője, az nem talál lakást, amelyikben amúgy lenne jó(nak látszó), ott meg annyira szar a kereső, hogy nem tudom, hogy bír az oldal egyátalán üzemelni.
Pedig egyszerű:
  • Cselédfaktor. (m2, szobaszám). De nem úgy ám, hogy x-y szoba, hanem úgy, hogy hány szoba, ebből hány nagy, hány kicsi. Nem számítom szobának azt a helységet (félszobának sem), ami mosókonyha, és az ágyat is élreállítva kell betámasztani. Erre szeretnék is kitételt rakni.
  • Barlangfaktor. tájolás (édkny), besüt-e a nap. Lyuk/barlang, vagy olyan, mint egy üvegház?
  • "Hazatalál-e a gyerek"-faktor. Típus (ház, lakás, ikerház). Hova fogok hazamenni, hogy néz ki kívülről, csak bent jó lenni, vagy neadj isten ránézni is jó?
  • Fafaktor. Milyen messze van a legközelebbi fa, aminek a lombkoronája meghaladja az 5m átmérőt. Primkó kérdés, mi? Méterben nyilván, és max 3 helyiértéket fogadunk el, különben egy kőfejtőről beszélünk, nem egy otthonról.
  • BKV forgalmi iroda faktor. Az ajtó előtt megálló villamossal kell számolnom, vagy neadj isten lehet aludni is mondjuk este 8-tól (nem mintha ne lennék fel hajnal 2-ig...)
  • Egérfaktor. Van-e spájz, vagy nincs. Miért, hol lógjon a kolbász, a hűtőben?
  • Gépfaktor: van-e garázs (teremgarázs? mwuhahha! hülye!), van-e műhely, van-e ipari áram, milyen jellegű garázscéget tudok csinálni. Van-e esélye a zenekarnak ott próbálni, vagy a dühödt lakók estig fognak vonyítani, ha 10w-osnál nagyobb a Marshall...
  • Haszonkulcs faktor. Az ára egy dolog, a másik, hogy mennyire eladható a lakás. Ha veszek egy lakást, neadj isten hitelt is hozzá, akkor szeretném tudni, hogy el tudom-e adni, vagy 10 éve én vagyok az egyetlen, aki egyátalán megnézte. Menjmárapicsába a felújított szarral, ahol átkented a falakat mésszel, az érdekel, hogy rohad-e a főnyomó-cső a falban. Havercsaj felújitott a konyhát, erre leszakadt az alja, mert szétáztatta egy vezeték. Valaki sokat nyert rajta, de nincs időm idegeskedni, meg nem hobbinak veszek lakást, hanem hogy a pulyák ne ázzanak szét az esőben.
Láttam már jó házat, minden megvolt benne, csak az a gáz, hogy egy amcsi ingatlanügynöké volt.

No comments:

Post a Comment