Monday, June 14, 2010

4*18mbps

Na, kicsit nyögvenyelös itt az internet, 18Mbps, ami nagyon, nagyon lassu, nem is beszélve arrol, hogy spanyol billentyüzeten repülö ékzeteket gépelni nem éppen leányálom.
Ugyhogy most nyomom textpadba :)

A képekt sajna nem tudom feltölteni, mert a rendszergazda egy paranoid állat, ami nem egy hátrány egy publikus computernél. A C-t pl nem lehet elérni, ami oké, de sajna a pendrive-ot se.

Elsö szállás: Zams. Ide jövök nászútra. Mondjuk a szállót kinaiak vezetik, és az egész személyzet kinai, de mosolyognak, és szép az egész. Kaja? Kinai svédasztal :))) Mennyibe fáj? 30.95 € / personen. Nabazmeg, az drága. Bevállaljuk? Ja, majd leesszük.Tiszta hülyék vagyunk, mert a kolbásztál olcsóbb... mindegy, együnk má... végén megtolják egy kis jégborral, ami forró. uuughh.. Mennyi lesz? 13.95€ /facepalm.
Dinnye osztrák számolás (visszefelé áht und cváncig  = 26, drájcén = 13, drájcih = 30) kinai mondja magyarnak :)
Este részeg bácsi szolidan szól, hogy a járdán menjünk, mert az való a gyaloglásra, nem az út. Igaza van :)

Aztán aludtunk a franciáknál. Az egyik adón fiatal ribancok mutogatják a melleiket, de semmi erotika, csak viháncolnak, a kamera meg nem mutatja, mikor megkapják a 10 €-t érte. Olcsó szoftpornó. A másik adón 2 srác beszéldet a szölö ültetvényen, aztán összeborulnak, és elkezdenek csókolózni. Gyors továbbkapcsolás (van tolerancia, meg minden, de azért ez zavar). Kínai fözö show. Amcsi license, echte kinaiakkal, amugy minden ugyanaz. Vissza a csajokra, de már nem rázzák.

Másnap tovább Madridba.
(amikor ide értem, a windows újraindult, mert közben lefuttattam a windows updatet :) most gyorsabb is a net)
Szoval az van, hogy valahol útközben felszedtem egy szeget, ami nem tett jót a guminyomásnak. Amikor Barcelona-nál megtalálta Laci a kerékben, akkor kicsit beszartam, hogy lehet, hogy mégis kellett volna biztosírtási köszvényt kötni. Na, következö kúton mértem nyomást a keréken. Otthon még 2.7 volt (2.5bar ha egyedül tolom, 2.9 bar utassal, ergo a csomag miatt középérték. Na mennyi volt a mért érték Barcelona határában? 1bar (bazmeg, érted? EGY bar. Beszarás) szoval megapara. Ujrafúj, 50 km, alig esik a nyomás, de akkor biztos nem jó a mérés. 50km, na, megvan, csökkent. Nem sokat, akkor vegyünk javítót. 2. kuton van is. Hogy kell használni? fasz se tudja. Na, akkor bevállalom, Madrid már csak 200, mert ha befujom az izével, akkor utána lapos kerékkel kell menni 40 km/h-val 5 kilométert és akkor tutter...

(router elszállt, nem húzza már sokáig) (újragépelek, én se bírom sokáig)

Szóval Madrid forgalama egy 10 millios városéhoz méltó. Lacit sikerül leráznom az egyik fordulóban, nekik térképük van, nekem GPS-em. A GPS a szélesség-hosszúság alapján le is rak a pusztában. Laciék is szopnak közben, itt senki nem beszél angolul.

Helyzet: kerék ereszt (benzinkuton 2 bar már csak), szállot nem talál (gps nem ismeri a szállót név szerint), Laciñek elvesztek. Esni nem esik, csak a vérnyomásom (mert van honnan) :)

Nekik a kutyás bácsi segít, én navigálok egy sort, aztán Laciék végre mondanak egy pontos címet, Melindának úgy örülök, mint keveseknek, örömködés, beparkolás, szállóajtóból visszanézünk a lezárt motorokra, hogy, na, akkor végre minden rendben... paff... mozgássérült parkolo /facepalm... átállunk máshova.

Egy nap városnézés, csak olyan helyen eszünk, ahol a helyi erök ülnek, és nem turisták. Mutogatok többnyire, de a gesztusokat vágják (hasi simi, szomjas vagyok, ilyenek :)
Reggel volt egy köröm a gumiszervizbe, de azt majd képekkel...
Este 18 Mbps kapcsolaton (otthon ugye 1gbps = 1000 Mbps lassunak tünik néha... minden relativ ugye) a 4 csillagos szállóbol nyomom az üzenetet:

Madridban 1 euro a buszjegy

Az most 280 huf. A metro is ennyi. Nektek otthon ugyanez a jegy 320. És ugye itt nem furják a 4-es metrot, hanem van... 20 éve...

Adios!

No comments:

Post a Comment