Monday, January 12, 2009

Levegő munkacsoport = Erdős Péter

http://index.hu/politika/bulvar/szmog2122/

Szmogriadó? Szálló por? Mi vaaan?

1, miért kellett kivágni a fákat, miért nem ültettek helyette?


Elméletileg ha kivágnak egy fát Budapesten, akkor az építtető köteles visszapótolni, ha nem tévedek, a fa átmérőjét veszik számításba. A csemetefácskák, amik a kivágott miatt kerülnek ültetésre, összátmérőben ugyanakkorák kell, hogy legyenek. Ez a faiskola business egyik támpillére (a gyümölcsfák meg a másik). Kérdezném, hol vannak ezek a fák, amiket a lakópark építtetőknek kellett volna beültetni? Ki ellenőrzi ezt, ki büntet, milyen mértékben, hol a befolyt pénz? Soha nem folyt be. Ime, üdvözlünk korrupció.

Mindenki, aki szemethúnyt páros rendszámmal áldassék meg.



2, miért nem tartják/tartatják be a környezetvédelemről szóló rendeleteket?


Régi sztori, nem mindeni ismeri. Anno a dunaújvárosi vasműben kiszámolták, hogy az elektromágneses centrifugák, amiket a kéményekre kellett rakni, hogy ne jöjjön ki az a sok trutyi, az mennyibe kerül. Aztán megnézték, hogy éves szinten mennyi a bírság, és meghozták a gazdaságilag egyetlen indokolt döntést. Tudom, hogy van, aki azt hiszi, hogy fight club, de ez korábbi sztori. Javaslom, hogy aki várható gáár emelkedés miatt kandallót épített, vagy örökölt a nagyiról, nyilvánítassék a nép ellenségének, és üldöztessék tűzzel vassal. Ime, üdvözlünk átgondolatlan, bürokratikus környezetvédelem.

Mindenki, aki szemethúnyt, páratlan rendszámmal áldassék meg.





3, az üzemanyag árábanban benne foglaltatnak bizonyos dolgok, mint például úthasználati díj.


Megvettem, enyém. Miért, ki az, aki elvenné tőlem? Ja, hogy az, akinek hadserege van, meg pisztolya, meg ilyesmi? Mert az állam nem tiszteli a magántulajdont? És hogy mindezt a dolgot én pénzelem? Hát hülye vagyok én, hogy egy olyan állam fentartására fizetek, ami nem polgárnak, hanem beszélő szerszámnak kezel? Ahol nem egyenrangú, hanem másodosztályú állampolgár vagyok? Fizettem érte, az enyém; nem azért fizetek adókat, mert félek attól, hogy jön a rendőrség, és elveszik azt, ami az enyém, hanem azért, mert ha egy kicsit beáldozok a közösbe a sajátomból és mindenki ezt teszi, akkor jobban járunk, mintha önzésen alapulna a rendszer. És a környezetvédelemre szánt pénzt már befizettem. Hova tűnt az a pénz, és a befizetett összegek ellenére hogy hozhattak ilyen helyzetbe engem, az adófizetőt?


Mindenki, aki saját cégének utalt állami pénzeket, páros rendszámmal áldassék meg.



4, Budapesten a gépjárművek 50%-a külföldi rendszámú.



A K-ra végződő rendszám most akkor páros, vagy páratlan?
Mindenki, akinek van esze, annak a rendszáma abcdefghijklmnopqrstuvwxyz-re végződik. Amúgy elmondaná valaki, hogyha sikerült a tranzitforgalom nagy részét kiszorítani budapestről, akkor hogy lehet, hogy szennyezettebb a város, mint előtte? Nem, annyian nem kezdtek el rásegíteni a szénkazánnal...


Mindeki, akinek betűre végződik a rendszáma, james bondos rendszámokkal áldassék meg.



És hogy ki az az Erdős Péter? Marvin tudja...

Viszont itt van egy érdekes adalék. Ime, a sok büdös páros és páratlan rendszám:

1 comment:

  1. Hihi, a vasmű sök már cska ilyenek. Amúgy tényleg töredéke volt a bírság mint a felszerelés meg üzemeltetés :(

    Amúőgy meg az adók miatt én már rég nem aggódom. Úgyis vmelyik górénak épül belőle a palota. Sokat gondolkodtam már, hogy mitől van az hogy ugyanazzal az eszközzel ugyanatz az ember ugyanazt a terméket állítja elő, amit ugynaannyilrt tesznek ki a polcra az osztrák és a magyar határ mindkét oldalán, valahogy az osztrák mégis 3* annyit kap belőle mint a magyar. Minyima. EZT magyarázza el nekem valamelyik okos közgazdász diplomás segglyuk a politikai berkekeből :)

    ReplyDelete