Wednesday, November 19, 2008

Magyarországon a magán célú letöltés és másolat LEGÁLIS

cikk.

"Az MTI közleménye szerint a kriminalizálás elvét kizárólag az SZDSZ-frakció támogatta egységesen."

Na, ez például egy kitűnő ok, hogy miért nem fogok rájuk szavazni soha az életben. Aki belép egy ilyen csoportba, az felvállalja az összes ezzel járó vidámságot, elvégre ez egy választható csoport, nem pedig egy ráerőszakolt.
Nade nincs vége. ASVA ismét villantott: "Az új törvénybe illesztett résznek az lett volna a célja csupán, hogy tudatosítsa a fogyasztókban, hogy a jogosulatlan letöltés és másolás az illegális, ugyanakkor büntetőjogi felelősségről szó sem volt". Tehát még egszer az óvodások kedvéért: ILLEGÁLIS = TÖRVÉNYTELEN. Tehát azt szerették volna, ha a törvény bötüje hülyesééég legyen, mert tilt, de nem szankcionál... persze, mert a következőkben ez a hiba egyszerűen javítható, a büntetési tételre meg javasoltak volna valami elrettentőt, 10 év pl, mert a cselekmény elterjedt (mindenki töltött már le zenét, filmet, akinek van számítógépe és internet elérése, és mivel a böngésző cache-elte az adatot... nincs különbség a dc-n lehúzott szám és a weboldalról letöltött szám között) és nem csak hogy elterjedt, de milliárdos (képzelt) károkat okoz (mégegyszer, ha neadj isten, egyszer is letöltöttem volna Kozsó számot, vagy noxot vagy mit, az nem azért van, mert kéne és megvenném, de inkább letöltöm; hanem mert a usernek volt 100 jó albuma, és lerántottam mindet, hogy majd törlöm a szemetet.)


Amúgy meg leparkoltam a mocit otthon, kicsit sirdogáltam is. Sajnos mostantól töbet kell költenem közlekedésre, mivel bérletet kellett vennem. Havi 22 littyó benzin az 6600 forint lenne, ha 300 lene a benzin és meg napi 10 kilométeren 5.5 liter/100km-t fogyasztva brummognék oda-vissza.
De sajnos eljött az a klíma, amikor a megmaradt pár motorost pótkocsival és egyéb furfangokkal kenik az árokba, élni meg jó, ergo parkolj plusz sunnyogj van.

Ha sikerül végre, akkor költök egy postot az ACEGI security-ről és a web service + XWSS-ről. Több mint egy hete pofozgatom a gombolyagot, csak sikerül végre feltekerni.

Olvasom ezeket a macskás cikkeket, és nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy kéne egy cic. Kertesházzal.

A fogorvos lassan lecseréli az arcomat egy cementfarmra (jó munkát végzett eddig, bár a gumipelus megijesztett). WoW mellett rajzfilmeket nézek a másik monitoron, így már kibírható az unalom, bár a heti egy szünnapot illene visszavezetni. Mondjuk a piafogyasztásom nulla, ami pont annyi, mint amennyi cigit és/vagy drogot fogyasztok.

Csajok még mindíg nincsenek a láthatáron, de a csajozáshoz minimum emberek közé kéne járnom, vagy legalább mennem. Ha jól emlékszem a tavaly szilveszter a gép előtt ért, de nem igazán értem, ezzel mi a probléma, mikor egyedül vagyok :) Szarabb lenne ügyeletben :)) hacsak nem abban voltam :D de abban voltam :S se fizettek érte XD.

Jöhetne már Zhuo haza Kínából (vagy otthonról, Kínából), mert egyrész jó lenne látni, másrészt meg ígért két kiscsajt. Erről a témáról bővebben itt lehet "olvasni"

Más nincs. Kéne egyet utazni a nagyvilágban. Meg jó lenne otthonra internet. Állítólag valami vidám, jó dolog :)

1 comment:

  1. Látogass el erre pölö :D
    Még egy kicsit kíbírod s mehetünk hármasban csajozni: Te, a fiam, meg én :D

    ReplyDelete