Tuesday, November 25, 2008

adó

Akkor mondom, hogy mi a parlamenti humor, okés?

"taxis kisiparos elszámolhatja a kocsija költségeit, amennyiben üzleti nyilvántartásaiból egyértelműen kiderül, hogy más célra nem használja. "

Ez ugye azt jelenti, hogyha a fószer nem tök hülye, akkor a kilométernyilvántartásban csak a hivatalos utakat szerpelteti, az órát meg minden este visszatekeri, ez esetben jutalom jár neki. Aki nem tekeri vissza a kilométerórát az vagy lebukik, vagy bekönyveli, hogy az anyóst a korházba kocsival vittem, vagy a mama fizet, hogy a veje betaxizta a korházba.

"a bányatörvény úgy módosul, hogy a kőolaj és a földgáz bányajáradéka 30 százalékról 12 százalékra csökken."

Azt hiszem, ehhez alig kell hozzátenni, hogy név szerint kiket érint ez a cucc. Az üzemanyagárakban nyilván nem jelenzkezik, viszont 1 azaz egy darab cég vezérkara ismét boldogan dől hátra, az ország tényleg úgy műxik, ahogy ők azt megálmodták. Mertek nagyot álmodni és megcsinálták. Szegény Orbán családot kisemmizték, mert nekik ugye ott van a kőszállítás a vasműbe, az meg elég vastagon hoz már így is. Ha lesz fidesz megint (én azt már külhonból nézném), akkor lehet figyelni, hogy mennyi idő múulva változnak a bányászattal kapcsolatos törvények. Indokolni ugye nem kell...

" cég adómentesen juthat a saját külföldön lévő - off-shore - cégétől kapott osztalék és az abból kivont tőke 75 százalékához" (ha állampapírban tartja 2 évig).
"A magánszemély az alacsony adókulcsú államból származó "egyéb jövedelmére" kap "amnesztiát". Az ilyen országból kapott kamat, osztalék és értékpapír árfolyamnyereség-adója 10 százalék "

"Magánszemélynél az így kapott jövedelem - mint bevétel - nem minősül vagyongyarapodásnak, és ilyen eljárás emiatt nem indítható."

Ezt ugye megint csak azok szeretik, akik közvetlenül meghatározzák az állampapírok hozamát (akik kézben tartják a kibocsátást és ezzel az állami kamatlábat). A nevek egy ajtón vannak, egy irodában a parlamentben, de nem érdemes odamenni, ma sincsenek bent. A kicsik a teljes összeg után fizetnek, 10 százalékot. A jó hír, hogy aki megcsinálja az soha többet nem kaphat vagyonosodási vizsgálatot a nyakába, mert bármire rámutatnak, hogy na, ez vagyongyarapodás, akkor csak előhúzza az amnesztiapapírt, hogy nem-nem, ezt biza a spórolt pénzemből és a hazamentett vagyonomból van. 15 millás mercim: 5 milla jövedelem, 10 millia a lopott és hazaamnesztiázott. 100 milkós nyaraló: 10 milla jövedelem, 90 millio hazalopva. Az arány végül is mindegy, hisz ha valaki ezzel felkerült a védett listára, minek baszogatnák. Vannak egyszerűbben támadható nyuszik a birtokon, nem kell a kardfogúakat buzerálni. Ergo, aki nincs velünk, az ellenünk van és megszívta.

Mondjuk ha nekem lenne, én nem hoznám haza oda, ahol úgy játszanak a forint árfolyamával, mint azt az elmúlt 2 évben tették. Totális kontrol, jól tervezett káosz időszakokkal.

"ne csak a jogi személyiség nélküli társaságok (bt-k, kkt-k), hanem a kft-k is készíthessenek egyszerűsített éves beszámolót. A szavazási arány 189 igen és 189 nem volt, így az elnöklő Harrach Péter szavazata döntött, aki igennel voksolt."

Elég ritka, hogy egál van. Ez már önmagában csodálatos. Mondjuk ebben a kérdéskörben megkérdeznék egy könyvelőt, hogy ez milyen óriási változásokat fog hozni, mennyire lesz átláthatatlan a kft-k működése. Valahogy elfelejtették megemlíteni, hogy ez a törvény kötött-e a törzstőke mértékéhez. Öröm lesz ezek után egy kft-be fektetni, vagy terméket/szolgáltatást venni tőle...

Amúgy a "betámadták a forintot" helyesen úgy hangzott volna, hogy "betámadtam a forintot" :)

No comments:

Post a Comment