Monday, March 8, 2010

dearth of impressive updates

A motorcycle.com-on, ahonnan száramzott az összes infóm, mikor vásárlás előtt összeírtam a 600-asokat van egy cikk amiben szerepel ez a kifejezés "dearth of impressive updates". Naná, hogy rákerestem, azt jelenti (ami a mondatból kiderül), hogy hiányzik, nincs. Ez szépen rávilágít a spelling bee lényegére, meg hogy miért szerepel benne olyan, hogy mondanak az adott szóval egy mondatot. Ugyanis soxor még a szótárak többségében sem szerepel a szó. Mint például ez:

gastrilegous

definition: a made up word to screw little girls out of a spelling bee contest.
example sentence: If you want to manipulate a spelling bee contest, make up words like gastrilegous.

Keressél rá, a google is lábon lövi magát. Nem csodálkoznék, ha a google ezt az oldalt találná a legtalálóbbnak :) Rögtön azután a blog után, ahol találtam :) Arról nem is beszélve, milyen jópofa az, hogy egy spelling bee-n a táblán azt el bírták gépelni, hogy Virginia. Epic fail.

Persze van itt más is (a wikipedia néha nagyon friss....).

perpetrators

March
Before dawn on 7 March 2010, more than one hundred Christian villagers were killed by Muslim Hausa-Fulani herders in Dogo-Nahawa village near Jos.[13][14] The attacks went on for four hours.[15] Guns were fired by the perpetrators to cause panic and led to villagers running towards them to be chopped up by machetes.[13] The villagers were mainly Berom Christians.[16] Buildings were also set alight.[16] Most of the dead were women and children.[13] One of the dead was an infant less than three months of age.[15] Corpses were dumped in the streets.[15] Goodluck Jonathan urged that the killers be caught.[14] The death toll was later updated to more than 300[17] and later 500.[18] Hundreds more left the village in case the attackers returned.[19]

A döbbenetes az, hogy szabályos hajtóvadászatot rendeztek. Szervezett népirtás. Nem 10 fős, hanem jó pár ember kell egy ilyen népirtáshoz, pláne, ha bozótvágóval csinálják. Gondolom hajtotta őket a bosszúvágy a korábbi események miatt, amikor ők/rokonaik is hasonló formában estek áldozatul egy ilyen támadásban. Fura mi? Vendetta. Az olaszoknál neve volt a dolognak. Persze ez nem menti fel őket az ostobaság bűne alól. Aki olyanokat öl meg, akik nem támadtak rájuk, az csak egy szadista barom, aki kiéli magát, mert úgy érzi, le van fedezve, van mire hivatkoznia. Igazából ennek semmi köze a bosszúhoz vagy az igazsághoz. Ez egy faji sajátossága a ragadozóknak.

Úgy tűnik az élethez való jog csak illúzió, amíg bármelyik jöttment elveheti.

Na ennyit mára a nyelvészkedésből.

No comments:

Post a Comment