Tuesday, January 26, 2010

dobókata kernandrás

Nem értettem, most sem értem, hogy mi vitte rá dobókatát erre. Szomorú vagyok, mert azért csinálhatott volna valamit azzal ami megadatott, és tessék, összeáll a világ egyik legrosszabb színészével (a sztracsatella akkora szar volt, hogy utána az azonos nevű fagyit évekig nem ettem :). Persze aki egyszer összeáll az ördöggel, az így jár. Ha nem kapott zsebbe pénzt a hivatalos mellé, semmi értelme nem volt.

Magyar filmet csinálni amúgy is pénzügyi hazardírozás. Általában csak állami pénz nyúlására megy a dolog, próbálnak ebből megélni (10telet a kivételnek, mert a Kontroll tényleg ott van a szeren, hiába, no, szakítottak a hagyományosnak nevezett szarfaszú magyar film vonallal, egyből jó lett) (meg ott van a magyar vándor, ami legalábbis bájos, de ott a film alapötlete mellet a reklámkampány is jó volt, a plakát egyszerűen zseniális)

A kérdés adott. Lehet-e, és hogyan jó magyar filmet csinálni. Ki a fasz az az antalnimród, és tényleg csak azért tudott jó filmet csinálni itthon, mert ámerikás, vagy inkább azért, mert itt könnyebb volt kiugrani, mint otthon? Vagy csak mert nem szerepelt benne u.n. nagy magyar színész? sztár? szelepriti? talán be kéne már látni, hogy a magyar film, mint olyan jó a nemzetszocialista propagandára, de meg kéne szabadulni az ilyesfajta határoktól, ha piacra dolgozik az ember. Csinálni kell egy jó filmet, nyomatni rá a szinkront minőségben, csehül, németül, szlovákul. Bekopogni, eladni. Van olyan műsor, ahol ezzel nem szaroznak, felirat megy két nyelven, mert hát a műsort már két országban is eladták. Nem nehéz. Csak sziklát kell mászni, és főzni. Az utószinkron miatt úgyis leszarás, hogy milyen nyelven mondták fel a receptet kavarás közben miközben -2 fok volt a hegyen, és 100-al fújt a szél.

Szóval ezennel, ünnepélyesen leveszem a kezem Dobó Katáról. Csináljon amit akar, leszarom, elbaszta.

uff.. a customer beszélt.

No comments:

Post a Comment