Monday, October 20, 2008

szűzriadó

Egyszerűen rühellem az ilyen vicces tűzriadókat. Mert ki kell próbálni, hogy elhagyjuk-e az épületet x másodperc alatt. Faszkodás.

Egy majom benyomja a tűzriadót, mert kiváncsi rá, hogy a na akkor mi lesz. Persze jegyzőkönyvezik előtte, hogy egymást ne ijesszék meg (nem mintha bárki a habszivaccsal és polietilénnel teli irodában megijedne...)

Kicsinyeim. San Franciscoban tűz volt. Fából volt a város, egy felburított lámpa okozta, százezrek haltak blablabla. Ja. Mostanában füstmérgezésbe pusztulnak meg az emberek, ha valamiben. Meg abban, hogy a 7. emelet fölött (vagy 5?) már nem lehet létrás autoval menteni, csak speciális technikával. Mi a másodikon vagyunk, so was? Amúgy meg a szerverek nem fognak elmenekülni, szóval mindegy. Persze azok biztosítva vannak, és akkor minden rendben...

Szóval így aggyal nem bírom felfogni, hogy mi értelme volt tűzriadót tartani, immár 50-edszer. A pánik defaultból úgyse látszik, az emberhalálhoz szükséges 10 pánikbeteg meg csak akkor fedi fel magát, ha igazi veszély van, füsttel, haldoklókkal körülvéve. De inkább befogom, mert a köv. tűzriadóhoz még, a valósághűség kedvéért, benyomnak valami füstbombát. Meg neadj isten, mustárgázt... csak úgy gyakorlásból.

(mellékesen a postolás közben megint meghalt a firefox).

Még csak annyit, hogy ha valaki komolyan venné a tűzet, az inkább ide nézegetne, mert itt vannak a komoly dolgok (ellentétben a dilettáns tűzvédelmi oktatással és tűzriadókkal, aminek rendes üzemben van helye, mert ott minden második dolog máshogy ég mint az összes többi, irodába meg nem kell felvenni olyant, aki a csikket a szőnyegbe gyúrja bele).

No comments:

Post a Comment