Wednesday, October 29, 2008

Ijesztő


Kicsit meg vagyok rémülve, hogy az OTP elindult felfele, mert ez itt most a 10 millio spekuláns országa, és mindenki próbálja megduplázni a vagyonát. Nyilván a bank hitelezési oldalon nem tudja hozni a várt/tervezett tavalyi bevételt + leírások lesznek, tehát senki nem befektetési/osztalék céllal veszi az OTP-t, hanem spekulál. Sokak nyakán ottmarad majd a részvény, és sokan fognak bukni, néhányan nyernek. Ezzel tovább romlik majd a közhangulat, mert sok középosztálybeli hirtelen szembesül a rémisztő jelenséggel: egyik pillanatról a másikra eltünhet a vagyonod, mert kockáztattál és buktál.

Persze hibás is lesz, nyilván a kormány a hibás az OTP-s spekuláció bedőléséért (ugye az mindenkinek nyilvánvaló, hogy ha mind a tízmillio magyarnak van fejenként 100 millio forint értékű OTP részvénye, az nem azt jelenti, hogy mindenki gazdag. (Terry Pratchet: a mágia színe)



Arról nem is szólva, hogy A.D.Douglas már megírta, hogy

"Ez a bolygó a következő problémával küzd - vagy inkább küzdött: az ott élők többsége ideje nagy részében boldogtalan volt. Számos megoldást javasoltak a probléma gyógyítására, ezek azonban többnyire zöld és piros hasú papírok mozgásához kapcsolódtak, ami meglepő, hiszen végül is nem a színes papírok voltak boldogtalanok." (Galaxis, útikalauz stopposoknak)

No comments:

Post a Comment