Tuesday, August 11, 2009

Tiltsák be a biztonsági övet!!!

Leírás:
A Ford Transit a 61-es főútról kanyarodott rá a Mártírok útjára, ám közben az út bal oldalán lévő családi ház falának csapódott, majd a szomszédos családi ház vaskerítését átszakítva az udvaron állt meg. Elöl egy 14 éves magyar származású német lány, valamint egy 16 és egy 17 éves iharosberényi fiú ült. Mindhárman a roncsok közé szorultak. A Fordban jobb oldalt utazó fiatal lány életét a mentők már nem tudták megmenteni. A holttestet és a súlyosan sérült fiúkat a tűzoltók szabadították ki a roncsok közül.

Hogy miért jó tűzoltónak lenni? Semmiért. 14 éves kiscsaj tetemét kihúzni 2 hülyegyerek mellől nem egyszerű dolog, még akkor se, ha már 10 perce vágod a vasat a géppel, és nagyjából már szétfeszegetted. Aztán megfogod a hullát és próbálod úgy kihúzni, hogy szét ne akadjon, ne szakadjon, mert akkor megint meg kell fogni. Aztán végre betolod a műanyag zsákba, összepakolsz, hazamész, adsz puszit az alvó gyerekeknek, aztán egy darabig nézed a plafont, amíg hajnalodni nem kezd, vagy annyira fáradt nem leszel, hogy észrevétlenül elalszol.

Egy idő után már azt sem mondod az ilyenekre, hogy "áá, kár értük, nem kellett volna..." meg hogy "az a legrosszabb, amikor a fiatalok halnak meg, merthát mennek, mint az állatok..."
Csak gondolkozol, hogy miért ilyen hülyék az emberek, és megállapítod, hogy semmi értelme ezen agyalni, egyszerűen hülyék. Nincs min gondolkozni. Talán két-három hónapig most nyugi lesz, de utána megint ki kell majd húzni egy hullát valami fémdarálékból...

Mondjuk reészemről nem támogatom a biztonsági övet. Ha kirepül az arc, nincs kórház, egyből mennek a hullazsákba, és hát a hangásból mégis egyszerűbb összeszedni valakit, akinek 435 törése van. Kicsit laza az igaz, de legalább úgy rakod be a zsákot a hullaszállítóba, hogy pont kitölti a rendelkezésre álló helyet. A roncsot sem kell piszkálni, egyből mehet trailerre..

Pont olyan lenne, mint a szelektív szemétgyűjtés...

No comments:

Post a Comment