Wednesday, February 6, 2008

trafi-pax-romana

12. § (1) A 2-8. §-ban meghatározott jogszabályi rendelkezések megsértését igazoló képfelvételek készítésére, továbbítására a rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény 76. §-a alapján a Rendőrség, valamint - az általa kezelt közutakon - a Kkt. 33. § (1) bekezdés és a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 63/A. § szerinti közút kezelője - írásba foglalt vállalkozási szerződés alapján - közreműködőt is igénybe vehet.
(2) Közreműködőként olyan jogi személy, valamint jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság és egyéni vállalkozó vehető igénybe, amely
a) rendelkezik:
aa) a gépjárműről és annak hatósági jelzéséről felvételt készítő eszközre vonatkozó követelményekről szóló külön jogszabályban meghatározott feltételeknek megfelelő eszközökkel és a használatukhoz meghatározott feltételekkel, és
ab) az MSZ EN ISO 9001:2001 számú szabvány szerinti vagy ezzel egyenértékű minősítéssel, és
ac) a tevékenységével összefüggésben felelősségbiztosítással, és
ad) az (1) bekezdésben meghatározott szerv által kiadott képfelvétel készítési jogosultsággal, és
b) nem rendelkezik köztartozással, és a tevékenységben személyesen részt vevő alkalmazottai büntetlen előéletűek, és
c) szerepel az államtitkot vagy szolgálati titkot, illetőleg alapvető biztonsági, nemzetbiztonsági érdeket érintő vagy különleges biztonsági intézkedést igénylő beszerzések sajátos szabályairól szóló 143/2004. (IV. 29.) Korm. rendelet 2. § 14. vagy 15. pontjában meghatározott jegyzékben, illetve irányadó jegyzékben.
(3) Amennyiben a közreműködő a (2) bekezdésben foglalt feltételeket már nem teljesíti, a továbbiakban nem vehető igénybe közreműködőként.
(4) A 2-8. §-ban meghatározott jogszabályi rendelkezések megsértését igazoló képfelvételek továbbítására vonatkozó részletes feltételek meghatározása érdekében a Rendőrség, valamint a közút kezelője együttműködési megállapodás köt.



Akkor mondom jó?
Ha jön egy feljelentés mucsajpusztáról, hogy trafipaxoltak, akkor nem kell fizetni, mindaddig, míg a felsorolt dokumentumok rendelkezésre nem állnak (polgári peres eljárásban). Nekik kell igazolni, hogy
- iso minősitettek
- nem volt köztartozásuk
- a berendezés hitelesített
- ki készítette a felvételt, büntetlen előéletű-e.

És hozzátenném, hogy ezek után elég valószínű, hogy nem a szinesfém kereskedők fogják lopni a táblákat... mondjuk fura, de csak a sebességkorlátozókat :)

No comments:

Post a Comment