Thursday, May 20, 2010

mit érdemel az a bűnös?

1, alapvetően embernek nincs joga másik életét elvenni.
2, meg tudja tenni
3, na, akkor mi faszt csináljunk vele?
4, és ha tévedünk?

öööö, izé, ezt az intellektuális faszkodást hagyjuk már. 2 eset van, amikor kétségbe vonható, hogy valaki elkövette a dolgot. Ilyenkor tovább kell nyomozni, és nem ítéletet hozni. Másik eset, mikor bebizonyosodik a dolog (igen, tudom, van hamis tanuzás, meg korrupt rendőr...).

DE

ha egy államnak joga van hadviselésre kötelezni az állampolgárait és ezzel mindenki vidáman egyetért, akkor menjenek a picsába azok, akik azt mondják, hogy a halálos ítéletnek ártatlanok eshetnek áldozatul, és ezért kell eltörölni.

Szóval mit érdemel az a bűnös, aki "... 37 éves... kétszeres életfogytiglani büntetését töltötte ... megölte cellatársát ... azt állította, hogy önvédelemből verte agyon véletlenül az 55 esztendős férfit, mert az szexuálisan zaklatta őt"?

És mit érdemel az a bűnös, aki "... A férfi egy országúton feltartóztatta a gépkocsijával... Egy pisztollyal arra kényszerített áldozatát, hogy szálljon át kamionjába. [megerőszakolta] Ezután egy kietlen vidékre hajtott, ahol végzett a nővel."

Na és mit érdemel az a bűnös, aki "...A kislányt és 9 éves öccsét a ... házukból rabolták el. A kislányt megerőszakolták, a torkát elvágták, a kisfiút megverték, de túlélte a bántalmazást és ... tanúskodott."

A másik a fiatalkorúak, szellemi fogyatékosok bűntetése. Ha már a 'társadalom' gyakorol hatalmat fölötte, akkor a 'társadalom' vállalja már fel, hogy ha valaki elég érett és képes volt elkövetni azt, amit elkövetett, akkor vállalja is érte a felelősséget. Ha egy 12 éves gyerek szándékosan megöl egy másikat, akkor halálra kell ítélni. Nem való normális emberek közé, és bármit is fog állítani később, az adandó alkalommal élni is fog, csak jobban fog fosni utána, hogy elkapják.

Szóval, ha az államnak joga van halálbüntetés terhe mellett vágóhídra hajtani az embereket (parancsmegtagadás) miért olyan ostoba bárki, hogy azt hiszi, hogy rendjén való lemondani a halálbüntetésről?

Más dolog, hogy a bűnözés kezd visszaszorulni (ahogy beépül a politikába, ugye...) :)

No comments:

Post a Comment