Thursday, May 6, 2010

hogy néz ki az ideális lakás?

Kéne már egy lakás vagy ház vagy bunker vagy valami.
Persze csak ideiglenesen, amíg a bolygón tartózkodom.
1, legyen csendes, ahol lehet aludni. Ne legyen szarakodó hely a közelben, pláne ne karaokee bár. Legyen annyira beépítve, hogy esély se legyen arra, hogy valahol nyitnak egy sarki kocsmát (valami büdöslábú vállalkozó, aki pénzért eladja a nyugodt estéimet).
2, kert, amiben megterem a tuti. Alig van rá esély, hogy ez a feltétel kompatibilis a többivel. Lehet, hogy úgy fogok növényeket nevelni, mint a kenderkertészek, egyesével, alufoliás dobozban fogom nevelni az epreket...
3, normális szomszédok. Erre sincs soha garancia, de az tutter, hogy a szomszédokkal a vásárlás előtt beszélni kell, ha lehet. Ők ismerik a környéket, és a véleményük és a róluk alkotott vélemény segít azonosítani a helyzetet, amibe belecsöppenek.
4, garázs. Alap. Minden gazdag, sikeres és boldog ember egy garázsban kezdett. Meg hát a műhely hol legyen, ha nem a garázsban?
5, a megközelíthetőség kettős mércével lesz mérve. Egyrészt legyen eldugott, békés, vadregényes, másrészt meg kurvára ne legyen ideje a betörőnek csavarozni a zárat kényelmesen. Kéne szerezni bűnügyi statisztikát.
6, internet. Ha rá akarok nézni a bejárati ajtóra, akkor csak enter és már lássam is. Ne legyek bedrótozva egy adott szolgáltatóhoz, mert a kiszolgáltatottság nem egy kifizetődő dolog.
7, óvoda, iskola, bolt. Elérhető közelségben legyen. Nyilván az ember elmegy boltba kocsival (garázs ugye...) de a kisebb dolgokért valami kulturált henteshez vagy pékhez leugrani mégiscsak jobban működő dolog...

Aztán lássuk, hogyválik valóra a terv.

3 comments:

  1. Az Ön által megadott feltételeknek egyetlen ingatlan sem felelt meg.
    Kérjük lépjen vissza a keresőoldalra, és válasszon más feltételeket.
    :)

    ReplyDelete
  2. tovabbi szempontok:

    - erkély, jó kiülni
    - jó ha nem saroképület, hidegebb - penesz
    - tájolás
    és csak eddig a külsőől beszéltél, nagyon fontos az elosztás is (ne legyenek átjárós szobák stb...)

    ReplyDelete
  3. uu télleg. Nameg ne legyen túl magasan, hogy a kerti fa ágairól a macska be tudjon ugrani az ablakon. Plusz a gyerek tudjon úgy szaladgálni, hogy ne kelljen kanyarodnia, mert akkor elesik a szőnyegen.

    ReplyDelete