Monday, April 27, 2009

how to write an application that doesn't sucks so hard

Miközben a masters of the universe-t hallgattam eszembejutott rákeresni arra, hogy 'how to write an application that doesn't sucks so hard'.... mondanom se kell, a googel se tudta a választ, viszont tele van olyan referenciákkal, hogy mi mennyire 'sucks so hard'.

Aztán találtam egy cikket, hgoy a jsp miért szopás. Simán. Viszont az egyik hozzászóló anonymous kifejti, hogy szerinte az aspx-ben van egy jó megközelítés, hogy van egy html és egy code page. A code page a html oldal DOM-jához hozzáfér...ooo, ez okos.

Legyen egy html oldal, ami valamennyire be van markolva, pl a tábla ptt van, hogyaszongya:

<table id="10"/>

Kircsi. Ha az elején van egy standard javascript, ami az oldalhoz tartozó kódot eléri, és utólag berakja a DOM-ba azt amit kell az meg is old egy csomó problémát... kár, hogy (ha jól emléxem) pont IE-ben nem buzerálható az oldal, ha már loadolva van (vagy valami ilyesmi... jobb lenne megnézni, mielőtt idetolom az infót? :)

Viszont ez lehetővé teszi, hogy a mesterhármast kicsit tisztábban lehessen átlátni, és a devek között megosztható lesz a feladat tudás/szakterület szerint... (css, html, script)...
A szerver oldal egy másik kaland persze.

No comments:

Post a Comment