Wednesday, April 7, 2010

a programozó halála

A programozó halála amikor nem tud programozni. Ekkor beáll az agyhalál, és zombivá változik. Igazából, mikor zombis játékot játszol, mindíg gondolj arra, hogy nem embereket lődözöl, hanem bezombult programozókat.
A zombulás forrásai sokfélék.

1, architektúrális. A dolog, amit javítani kéne, nem egy szösz, hanem előről át KELLENE írni az egészet, de ilyen(pénz)-olyan(idő) okok miatt ez nem lehteséges. Ilyenkor az ember szeme fehérje besárgul, durvaanyázva beírja a wörkarándot a kódba, és nem írja oda a nevét. Az agyprofik más neve alatt tolják be a közüsbe a kódot (commit), hogy elkerüljék a félreértéseket.

2, kopipészt. Lájtos verzió, mikor a kód egyes részei között kell ismeretlen okból kopipasztázni, a durva az, mikor két különböző gépen futó alkalmazás között, lehetőleg windows és linux között, hogy a sorvég (CR LF) plusz problémát okozzon. Erre rátehet egy lapáttal az, ha unicode is van a dologban.

3, egyszerű, vagy mezei kávéhiány.
A programozók két fajtája ismeretes, úgysmint: A/ lyuniór és B/ kévéaddikt. Ezért van az, hogy brazilia a világ ura. A következő cyber háborút egy Európába tartó kávészállító hajó elsüllyedése foga kirobbantani.

4, ebédtúladagolás
Más néven szieszta. Ilyenkor a programozó mozdulatlanná dermed, és csak az ujja mozog, ahogy görgeti a kedvenc hírportálját a brózerben. Ilyenkor, bár roppant ingerlékeny, védekezésre képtelen, ergo ha munkát adsz neki ebben a pillanatban, máris vesztett, bár egy órán belül ismét mondani kell enki a feladatot, legjobb levélben, és egyből beleírni, hogy 'ahogy előbb megegyeztünk, csináld meg ezt és ezt'.

No comments:

Post a Comment