Thursday, December 3, 2009

ananász 2 - A második hajtás

Az ananásszal az a helyzet, hogy hozott egy új hajtást pár hete (nem írtam róla, mivel nagy a hajtás a cégnél)

A hajtás aprócska, de nagy reményeket táplálok. Itt még nagyon aprócska, de a másik képen már látszik, hogy milyen nagyra nőtt. Nyilván imádom :) viszont nem biztos hogy jó gazdája vagyok :(
Ráadásul a többi 3 növény elggé beparázott és száradnak a leveleik. Lehet, hogy nem kapnak elég (rendszeresen) vizet? Vagy kicsi a cserép?

Nagyon közel vannak a radiátorhoz (konvektor).

A második képen jól látszik az előző termés elhalt ága. Azért nagyon örülök, hogy milyen szépen fejlődik, csak mivel az ágy mellett van, és a levelek vége elég hegyes és erős ahhoz hogy ne a h1n1 legyen a legnagyobb félelmem reggelenként, ezért vigyázva kelek fel. Kivéve akkor (mint ma), mikor 9:30-kor pattan fel a szemem, és már tudom, hogy nem érek be 10-re a standup meetingre (megint megfenyegettek, hogy bevezetik a 300 forintos szabályt (szabályszegés = 300 huf a közösbe, amit eliszunk) de mondtam, hogy ne bohóckodjunk ilyenekkel, mert akkor inkább fizetek mindenkinek egy sört, oszt jóvan).

A stresszes reggeleken felpattanok, mint egy nikkelbolha, csak ugye ilyenkor az önvédelmi reflexeim még nincsenek fullon, és belevakulni egy rosszul elhelyetett ananászba... para :)
Persze mivel itt van a legjobb helyen a növény, ezért marad. Mivel az ágyat nem akarom arrébb húzni a meleg területről, marad. Igazi halálcsapdában élek ^_^

na, lement a build, megyek szemüveg nélkül heggeszteni, húzom az ívet, hajlítom a vasat.

adios

No comments:

Post a Comment