Thursday, September 25, 2008

smoke on the water

Van itt egy cikk, amiben megmutatják, hogy lehet sós vizet bontani. "Polarizált, 13,56 megahertzes elektromágneses sugárzás hatására a sós víz szobahőmérsékleten disszociált, vagyis a víz szétvált összetevőire."

Persze az energiabefektetés egy kérdéses tényező, viszont ez azt jelenti, hogy a Keanu Reeves film nem is van olyan nagyon távol a valósától. Na jó, az hidegfúziós volt, ez meg ugye egyszerű vízbontás. Fura, hogy előbb nem jutott eszükbe. Viszont ha belegondolok, hogy ha bonyolultabb szövetek molekuláinak sajátfrekvenciáját is megtalálják, akkor nem kell többet puskagolyó, az biztos. Márpedig egy puska, amihez nem kell lőszert biztosítani, csak áramot, az nagyon nagy háborút fog csinálni. Viszont ez idővel elvezet oda, hogy ember nem háborúzik, mert fizikailag alkalmatlan rá :) A klasszikus "nagy" háborúk helyét átveszik a kissebb, Irak jellegű konfliktusok, amikor egy gyors "győzelmet" hosszú és véres konfliktus követ.

Embernek lenni lame. Mondjkuk ha belegondolok, hogy egy ilyen besugárzás az alkoholüzemű motor esetén milyen pontos gyújtásidőzítést tesz lehetővé, és hogy mennyire egyszerüsítheti a munkatér kialakítását...

No comments:

Post a Comment