Tuesday, May 27, 2008

blizzcon, 2008

"Biszi-baszi bassza meg, kinek ártunk ezzel?" (Eric Cartman)

Tudom, hogy még mindíg nem sikerült postolnom Hotvátországról, de már nagyon készülök a nagy útra.
Kicsit para, hogy Május 29-n kell gyorsan megvenni a jegyet, mert azt mégse kéne megkockáztatni, hogy elfogy (elvégre amcsiból is jönnek, sokan). Kicsit para, hogy egy expo területet kell 1800-1900 kilométerről becélozni, szóval nyomatom az infót.

A helyszín:


View Larger Map

Az expo-t a körgyűrűről lehet legegszerűbben megközelíteni, gondolom nem bonyolultabb, mint bármi más helyszín. Visszafele persze könnyebb lesz :)


  1. Jegyet kell venni: http://eu.blizzard.com/wwi08/index.xml Május 29-től lehet is.
  2. 6000-es szervíz a mocinak
  3. Láncspray kelleni fog, talán defekt javító is.
  4. Útvonalat kell tervezni, programot kell tervezni. Megállókkal.
    A menet közbeni szállásokat le kell foglalni, mert erőm nem lesz keresni azt hiszem, meg nem isbozti, hogy odaérek. Persze lehet, hogy csak rajtaütök azt jóvan, de nem kéne a fűben aludni a moci mellett... Hacsak nem hálózsákkal megyek...
    - Péntek, Győr.
    - Szombat, Németország
    - Vasárnap, Párizs
    - Hétfőtől-Péntekig, városnézés Párizsban
    - Szombat-Vasárnap, Blizzcon
    - Hétfő, indulás haza
    - Szerda, Győr
    - Csütörtök, Budapest
  5. Szállást kell foglalni a célállomásra. Parkolni is kell valahol, szóval nem mindegy, hogy hol. Az is lényeges, hogy este felé fogok megérkezni, legyen recepció. Vagy mégse. 50 euronál kezdődik, biztos sok lesz a szállás, de hát mocival vagyok, inkább költök parkolásra, mint hogy közelben legyen a szállás (az 50EUR az előfoglalásnak szól. Ha aznapra kérem, 100-ról indul).
  6. Ki kell számolni hozzávetőlegesen, hogy mennyibe fog kerülni az út (a bank miatt, hogy tudjam, mennyi kp kell a kártyák mellé). Benzin, autopálya díjjak, biztosítás. Az bizti, hogy google szerinit kb 1,490 km – ami 13 óra 10 perc. Na, majd meglátjuk. Legutóbb vezettem 825 km-t egyben, tehát 2 nap elég kell hogy legyen, kb 100-120-as tempóval, nyugisan. A gumik kockásodni fognak, de annyi baj legyen. Sietni nem kell, hogy nehogy 2 hónapos kórház legyen belőle.
  7. Biztos ami biztos, viszek útlevelet. Ezúttal :)
  8. Helyi közlekedés: http://www.ratp.info/orienter/cv/carteparis.php (12-es, zöld, dél-délnyugat)
  9. A visszaút laza lesz, mert tényleg nem időre megyek.

No comments:

Post a Comment